Preskoči na glavno vsebino

Novice & aktualno

Nasilje v družini in ocena ogroženosti - strokovno srečanje za poenotenje prakse

Objavljeno: 24. januar 2018

Skupnost centrov za socialno delo Slovenije je 14. decembra 2017 organizirala posvet na temo "Nasilje v družini in ocena ogroženosti-strokovno srečanje za poenotenje prakse, ki se ga je udeležilo 58 strokovnih delavk/delavcev z vse Slovenije.

Strokovno srečanje je potekalo v obliki izkustvene delavnice z delom na primeru iz prakse. Udeleženci posveta so na podlagi primera – igranega pogovora z odraslo žrtvijo nasilja v družini in pogovora z odraslim povzročiteljem nasilja v družini, izdelali oceno ogroženosti za žrtev nasilja in oceno ponovitvene nevarnosti za povzročitelja nasilja. V skupinski razpravi smo v sodelovanju s predstavniki Socialne inšpekcije pregledali dileme in ugotovitve ter izdelano oceno ogroženosti. Ugotovili smo, da se dileme, ki so se pojavile pri obravnavi predstavljenega primera, pojavljajo v praksi na splošno. Namen posveta je bil oblikovati usmeritve za poenotenje prakse ter izboljšanje sodelovanja med strokovnimi delavci in delavkami s področja obravnave nasilja v družini.

Nasilje v družini in ocena ogroženosti - strokovno srečanje za poenotenje prakse Nasilje v družini in ocena ogroženosti - strokovno srečanje za poenotenje prakse Nasilje v družini in ocena ogroženosti - strokovno srečanje za poenotenje prakse
Na vrh