Preskoči na glavno vsebino

Novice & aktualno

Srečanje strokovnih delavcev CSD na področju rejništva

Objavljeno: 15. oktober 2018

Dne 4.10.2018 smo v skupaj s 3. intervizijsko podskupino za področje rejništva v Mariboru organizirali že 7. tradicionalno letno srečanje strokovnih delavcev na področju rejništva. Vsakoletno srečanje organiziramo z namenom predstavitve dobrih praks, izmenjave izkušenj med strokovnimi delavci, reševanju aktualnih dilem in težav ter oblikovanju sistemskih sprememb in rešitev.

Srečanja se je udeležilo 53 strokovnih delavk in delavcev iz celotne Slovenije. V prvem delu srečanja smo prisluhnili predavanju, na temo potreb otrok v rejništvu, ki ga je pripravila prof. Nataša Vrbnjak. V drugemu delu smo posebno pozornost namenili delu z rejniki in rejnicami, ki so sorodniki otroku v rejništvu.

Zahvaljujemo se županu mesta Maribor, dr. Andreju Fištravcu in direktorici Centra za socialno delo Maribor, ga. Marjani Bravc, ki sta v uvodnem delu udeležence prijazno nagovorila in pozdravila ter Zavetišču za brezdomce Maribor, ki so nam izdelali čudovite ročno izdelane obeske, ki smo jih udeležencem srečanja razdelili ob registraciji.

Srečanje strokovnih delavcev CSD na področju rejništva 2018 Srečanje strokovnih delavcev CSD na področju rejništva 2018
Na vrh