Preskoči na glavno vsebino

Novice & aktualno

Stik z otrokom v času epidemije

Objavljeno: 2. april 2020

Spoštovani starši,

v dneh epidemije se soočamo s številnimi izzivi, kako organizirati vsakodnevno življenje, med drugim tudi kako izvrševati stike otrok s starši, ki ne živijo skupaj.

Pravnomočna sodna odločba o stikih velja tudi v teh dneh, vendar apeliramo na vse starše, da razmislijo o koristi otroka. V kolikor to ni nujno potrebno, naj starši premislijo o smiselnosti izpostavljanja otroka okužbi virusa COVID-19 ter otroka ne selijo. Če je le mogoče, naj ima v teh dne otrok s staršem, pri katerem ne živi, stike preko različnih tehnologij (npr. telefon, računalnik, video prenos ipd.), saj tudi otroci, ob ustreznem pojasnilu, razumejo v kakšni situaciji se nahajamo. Fizični stiki otroka s staršem pri katerem ne živi niso izrecno prepovedani, jih pa v tem trenutku ne priporočamo.

Odgovornost staršev je, kako bodo otroka bodisi izpostavljali ali pa zaščitili pred okužbo. Starši, pogovorite se in skupaj pretehtajte kaj je otroku v največjo korist.

Ostanite zdravi, čuvajte sebe in svoje bližnje!

Odgovore na nekatera pravna vprašanja povezana s stiki najdete tudi na spletni strani Odvetniške družbe Pirc Musar & Lemut Strle.

Na vrh