Preskoči na glavno vsebino

Novice & aktualno

Strokovno srečanje – mladoletni tujci brez spremstva

Objavljeno: 7. februar 2018

1. februarja 2018 smo na Skupnosti CSD Slovenije organizirali strokovno srečanje na temo obravnave mladoletnih tujcev brez spremstva.

Na srečanju so sodelovali predstavniki GPU, Centra za tujce in Sektorja mejne policije, Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov, Ministrstva za delo, družino socialne zadeve in enake možnosti, Slovenske filantropije, centrov za socialno delo (direktorji, strokovni delavci, regijske koordinatorke za preprečevanje nasilja, predstavniki kriznih centrov za mlade) in Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije.

Namen srečanja je bil narediti pregled ravnanja institucij ob sprejemu različnih skupin mladoletnih tujcev brez spremstva, predvsem pri obravnavi mladoletnih tujcev, ki zaprošajo za azil v Republiki Slovenije, mladoletnih tujcev, ki so pridobili mednarodno zaščito v drugih državah EU in pridejo v Republiko Slovenijo ter vračanju mladoletnih tujcev na podlagi meddržavnih sporazumov.

V prvem delu strokovnega srečanja so predstavniki prisotnih institucij na kratko predstavili svojo vlogo in pogled na sodelovanje pri obravnavi mladoletnih tujcev brez spremstva. V drugem delu so prisotni v obliki razprave oblikovali zaključke za sodelovanje v prihodnje.

Strokovno srečanje – mladoletni tujci brez spremstva
Na vrh