Preskoči na glavno vsebino

Novice & aktualno

Urejanje smsPASS na centrih za socialno delo

Objavljeno: 16. junij 2021

Vsak državljan, ki bo želel pridobiti zeleno digitalno potrdilo, bo moral predhodno razpolagati z enim izmed kvalificiranih digitalnih potrdil (SIGEN-CA, Posta@CA, AC NLB, Halcom CA) ali mobilno identiteto smsPASS (storitev, ki s pomočjo enkratnega gesla, poslanega s kratkim sporočilom SMS, omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in zanesljivo identifikacijo uporabnika pri uporabi e-storitev, tudi pri vstopu v portal ZVEM).

Ker večina državljanov s tovrstnimi potrdili/mobilnimi identitetami še ne razpolaga bodo tudi centri za socialno delo omogočil:

Po pridobljeni mobilni identiteti, mora vsak uporabnik opraviti registracijo v SI-PASS. Registracija se opravi na naslovu https://sicas.gov.si/IdP-RM-Front/register/start.htm kjer se registrira s svojim elektronskim naslovom v roku 30 dni od opravljene identifikacije.

Za oddajo obrazca smsPASS na centru za socialno delo se je potrebno predhodno naročiti po telefonu. Kontaktne podatke vseh centrov za socialno delo najdete tukaj - https://www.csd-slovenije.si/

Na vrh