Preskoči na glavno vsebino

Pretekli projekti

Projekt FIRST

FIRST - action against violence logotip Co-founded by the Rights, Equality and Citizenship (REC) Programme of the European Union

Zaključek in refleksija na sodelovanje v projektu FIRST

Projekt first – vzpostavitev mreže prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola

Skupnost centrov za socialno delo Slovenije kot partner sodeluje v mednarodnem projektu First – “Vzpostavitev mreže prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola”. Glavni cilj projekta je vzpostavitev in usposabljanje nacionalnih mrež prvih točk pomoči, ki bodo delovale kot “varne točke” za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola ter bodo zagotavljale širše dostopno laično psihosocialno podporo in pomoč.

V Sloveniji že aktivno deluje mreža prvih kontaktnih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in nasilja zaradi spola. Po uspešno izvedenih usposabljanjih v mesecu aprilu zaposleni v različnih organizacijah po Sloveniji nudijo prvo podporo in pomoč žrtvam nasilja.

Mreža prvih kontaktnih točk v Sloveniji: firstaction.eu/mreza-prve-pomoci

Želite pomagati? Vključite se

V projekt First se lahko vi ali vaša organizacija vključite na dva načina: kot ena izmed točk pomoči v mreži prvih kontaktnih točk pomoči za žrtve nasilja ali pa s pomočjo spletnega e-orodja ozaveščate in informirate vaše uporabnike, sodelavce in ostale, ki potrebujejo več znanja o problemu nasilja v družini in nasilja zaradi spola.

Hvala vsem sodelujočim, ki so skupaj z nami pripravljeni storiti #prvikorak za #nenasilje.

Želim postati del mreže prvih točk pomoči

Vašo organizacijo/podjetje prijazno vabimo k sodelovanju v mreži prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in žrtve nasilja zaradi spola.

Več informacij: www.firstaction.eu/i-want-to-help

E-izobraževanje

V okviru projekta FIRST smo razvili interaktivno FIRST e-orodje, ki vključuje program e-izobraževanja, ki je sestavljen iz treh modulov v e-učilnici in e-pomoči na spletni strani.

FIRST e-orodje je na razpolago tako članom in članicam vzpostavljene mreže prvih točk pomoči za žrtve nasilja, kakor tudi vsem zainteresiranim uporabnikom in uporabnicam in širši javnosti, saj je naš cilj doseči čim večje število ljudi.

Ciljna skupina uporabnikov e-orodja so med drugim tudi zdravstvene delavke in delavci, učiteljice in učitelji, vzgojiteljice in vzgojitelji, strokovnjakinje in strokovnjaki v nevladnih organizacijah, svetovalci in svetovalke, kadrovski strokovnjaki in strokovnjakinje, socialne delavke in socialni delavci, psihologinje in psihologi, policisti in policistke, odvetnice in odvetniki itd.

Vabimo vas, da spletno e-orodje uporabite kot učni pripomoček pri vašem delu z različnimi uporabniki v vašem lokalnem okolju. Z vašim sodelovanjem bomo pripomogli k ozaveščanju in informiranju strokovne in splošne javnosti o preventivnih oblikah preprečevanja nasilja v družini ter možnih oblikah pomoči žrtvam.

Če želite pridobiti več informacij o projektu in načinu vključitve v mrežo pomoči, lahko za vašo organizacijo/podjetje ali skupino, pripravimo predstavitev projekta First in uporabo spletnega e-orodja, ki ga lahko kasneje uporabite za delo z vašimi uporabniki. Pišite nam na naslov: first@scsd.si

Več o projektu FIRST: www.firstaction.eu

Na vrh