Preskoči na glavno vsebino

Arhiv novic

Novice & aktualno

V času epidemije lahko vlogo na center za socialno delo vložite tudi po elektronski pošti. V videu je prikazano, kako lahko v programu Acrobat Reader vlogo izpolnite tudi v pdf. obliki.

Ne pozabite izpolniti vseh zahtevanih podatkov ter dodati podpisa.

Vloge za pravice iz javnih sredstev ter pravice iz zavarovanja za starševsko varstvo ter do družinskih prejemkov so dostopne na spletni strani…

Avtomatično podaljšanje

30. marec 2020

Danes je pričel veljati interventni zakon v skladu s katerim bodo prejemnikom pravic iz javnih sredstev (to so: otroški dodatek, denarna socialna pomoč, varstveni dodatek, državna štipendija, znižano plačilo vrtca, subvencija najemnine, pravica do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev, pravica do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje), ki jim iztečejo pravice…

Spoštovani uporabniki,

glede na pojav koronavirusa v Sloveniji prosimo obiskovalce Centra za socialno delo, da do nadaljnjega, za zaščito vseh uporabnikov vstopajo v prostore centra samo v nujnem primeru.

S strokovnimi delavkami in delavci kontaktirajte preko telefona ali preko e-pošte. V primeru, če morate oddati vlogo ali drugo dokumentacijo jo oddajte v poštni nabiralnik ob vhodnih vratih.

Na…

Katalog izobraževanj velja za leto 2020. Skupnost CSD Slovenije si kot izvajalec izobraževanj pridržuje pravico do manjših sprememb oz. odstopanj pri izvedbi izobraževanj. O morebitnih spremembah bomo pravočasno obvestili vse centre za socialno delo. Najkasneje 10 dni pred datumom izvedbe posameznega seminarja bomo centre za socialno delo po elektronski pošti pisno obvestili z vabilom in…

Skupnost CSD Slovenije je v obdobju od februarja do junija 2019 organizirala 4 izvedbe dvodnevnih delavnic z naslovom »PREPOZNAVA SPOLNE ZLORABE OTROK«, ki so potekale v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Delavnice je izvedla prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, klinična psihologinja, psihoterapevtka, sodna izvedenka in ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. Udeležilo se je 75…

V okviru projekta Priročna video slovnica slovenskega znakovnega jezika, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, izvaja pa ga Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije, smo razvili video slovnico o osnovnih jezikovnih značilnosti SZJ.

Skupnost centrov za socialno delo Slovenije je v obdobju od septembra 2018 do marca 2019 izvajala usposabljanje za 18 strokovnih delavk, zaposlenih na centrih za socialno delo, ki so 13.3.2019 uspešno opravile zaključni izpit ter pridobile naziv družinska mediatorka. V okviru usposabljanja so mediatorke opravile 201 ur teoretičnega in praktičnega usposabljanja.

Zaključek usposabljanja družinskih mediatork 2019 Zaključek usposabljanja družinskih mediatork 2019

Tokrat se dvodnevne delavnice odvijajo v Strunjanu in Mariboru 11. in 12. februar 2019). Skupnost CSD Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za pravosodje, Center za izobraževanje v pravosodju, organizira dvodnevne Medinstitucionalne delavnice v zvezi z uporabo novega Družinskega zakonika.

Medinstitucionalne delavnice so namenjene strokovnim delavcem CSD, sodnikom vseh stopenj, ki odločajo v…

Na vrh