Preskoči na glavno vsebino

Arhiv novic

Novice & aktualno

Center za socialno delo Pomurje, Policijska uprava Murska Sobota in Občina Lendava so danes 8. marca (ob dnevu žena) organizirali strokovni posvet "NASILJE V DRUŽINI - IZZIV DRUŽBE ALI POSAMEZNIKA".

... kljub desetletjem ozaveščanja je zavedanje o razširjenosti in posledicah nasilja še vedno preslabo slišano, napačne predstave pa so še vedno globoko zakoreninjene!

Nasilje v družini lahko prekinemo…

Sodelovanje v akciji je priložnost, ko samemu sebi in svojim bližnjim dokažemo, da je življenje brez alkohola lepše, bolj pristno, toplejše in bolj osrečujoče.

Lahko je tudi točka preverjanja, ko ugotovimo, da se ni tako enostavno odpovedati in da bi za vztrajanje potrebovali pomoč. Je priročen izgovor, ker v tem času ‘ni dovoljeno piti’ in prijatelji ne pritiskajo, ‘dajmo enega’.

V znamenje…

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti obvešča, da so bili s strani Uprave za javna plačila obveščeni o zavrnjenih nakazilih za pravico varstveni dodatek zaradi ukinitve nakazil s strani Banke Slovenije na banko Sberbank. Zavrnjenih je bilo približno 100 nakazil. Pričakujejo, da bodo zavrnjena tudi nakazila za ostale pravice, ki jih izplačuje MDDSZ (pravice iz javnih…

Aktiv psihologov pri Skupnosti CSD Slovenije je pripravil uporabne zloženke z informacijami za otroke in starše v primerih, ko se starša ločujeta. Zloženka je lahko v pomoč staršem in otrokom pri posredovanju osnovnih informacij in odgovorov ter so uporabne za izhodišče za pripravo otroka na pogovor na centru za socialno delo.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (ministrstvo) je podelilo nagrade in priznanja za delo na področju socialnega varstva in izvajanja rejniške dejavnosti za leti 2020 in 2021. Slavnostna podelitev je potekala na Brdu na današnji dan, 10. 12. 2021.Nagrado za življenjsko delo v letu 2021 je prejela sekretarka Skupnosti CSD Slovenije,mag. Darija Kuzmanič Korva.

Spoštovani,

mineva 25. let, odkar so centri za socialno delo ustanovili Skupnost CSD Slovenije, kot svoje poslovno združenje, ki zastopa njihove interese.

V petindvajsetletnem razvoju smo Skupnost CSD Slovenije razvili v močno, strokovno in politično neodvisno poslovno združenje. Naš skupen interes je razviti še močnejšo, neodvisno Skupnost CSD, ki bo v sistemu, tako kot do sedaj, ena redkih, ki…

Generalna skupščina Združenih narodov, ki je 25. november razglasila za mednarodni dan boja proti nasilju nad ženskami opredeljuje nasilje nad ženskami kot "Vsako dejanje nasilja na podlagi spola, ki je posledica ali ima lahko za posledico fizično, spolno ali psihično škodo ali trpljenje žensk vključno z grožnjami s tovrstnimi dejanji, prisilo ali samovoljnim odvzemom prostosti, bodisi v javnem…

Na vrh